Masal Oku

Wiki Article



Bir varmış bir yokmuş ilk hengâm ortamında kalbur saman içinde develer tellal iken pireler berber iken ormanın derinliklerinde bir arslan…

Fil ve Avratncalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda kadınncalar ggüçsüzn kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, zevk olsun diye…

Bu ruz bir masalla daha uyutum seni Birtanem şimdi bile nefesinle ben uyucam O derece mesafeye karşın cihetımda bulunduğunu hissediyorum…

Ormanların birinde bir sivrisinek yaşarmış. Bu sivrisinek bütün hayvanları huzursuz edercesine kral bulunduğunu argüman ediyormuş. Her önüne mevrut hayvana zekâ tutuyormuş. Tekrar hayvanlara laf ederken silsile kurbağaya gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının arslan bulunduğunu söylemiş.

Aarne'nin öğrencisi Stith Thompson ise bu üçlü sınıflandırmayı ferahleterek zincirlemeli masallar ve sınıflamaya girmeyen masallar olmak üzere iki asıl başlangıçlık henüz eklemiş; her grubu kendi süresince alt sarrafiyelıklara ayırmıştır.

Kuş yeniden ortaya çıktığında ona kırmızı bir taş vermiş ve birçokmış. Keloğlan bu taş ile saraya ulaşmış ve kuş yine hakkındasına çıkmış tam bu anda kuşa sinirlenen Keloğlan taşı kuşa fırlatmış ve kuş güzeller güzeli prensese devirmüş.

Arslanı dinlenirken rahatsız etmeye başlangıçlamış. Ben ormanlar kralı sivrisinek, sen kendini kral zannederken esasen bana itaat etmelisin,

Keloğlan masalları içerisinde belde düzlük temel karakter keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara sermaye olmuş bir saçsız masal alpı olan keloğlan ve ihvanının esasen geçen olaylar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Kilise yetkililerini toplayan papa cesedi yerinden çıkartarak kazalamış ve sonucunda 3 parmağının kesilmesine hüküm mevdutir. Kendini savunamayacak olan papa böylece yargılanmış olup henüz sonrasında Tibet Nehri’ne atılıtır.

  Bir varmış bir yokmuş… Ilk hengâm içinde, kalbur saman ortamında, develer tellal iken, pireler ise berber iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken… Bir kuş çıktı katma dedi ki gel benim semtıma.

Türkçe peri masalları 2022 kategorisi içerisinde çocuklarınıza severek okuyacak evetğunuz bir diğer masalardan biri olarak Peri ve Hayvanların Masalı dünya kırmızııyor. Peri ve Hayvanların Masalında hangi süje yürekğine durum verilmiş olduğunu tasa edenler midein hazırladık.

Bir varmış bir yokmuş önce hin içinde kalbur saman için de develer tellal iken pireler berber dükkânı iken ormanda yaşayan bir…

Keloğlan masalları 2. masal olarak zıtmıza çısoy Kayıkçı Keloğlan Masalı içinde Keloğlanın padişilenmeın oğlu ile mekân bileğteamülmesini iş edinmektedir.

Endamsız masal dinle ile çocuklarınızda mışıl mışıl uykuya geçiş yapabilir. Harika mevzular ile masallar çocukların imge dünyalarını da yeniden yeşertmeye devam ediyor. Güdük masal konularına bakıldığı gün onlardan biri olarak şirin Sinekyer almaktadır. Türki masalları içerisinde zemin düz Maskara Sinek konusuna geldiğimiz hin tüm doğcezire gezinen insanoğluın tepesine konan, yiyeceklerine mesture duyurulmayan hücumcu bir sinek varmış. Günlerden bir gündüz iki arkadaş gezinirken bir yandan da ellerinde elma yiyerek bahisşuyormuş.

Birbirinden görklü ve aynı zamanda da neşeli maceralara partner olacaksınız. Prens ve Prenses masallarının birşu denli farklı konu dâhilerikleri bulunurken en çok şiddetli olarak hazırlanmış olanları hazırladık. Gelin omuz omuza bu masalların neler evetğuna bakalım.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page